Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETGranična policija BIH: Spriječen pokušaj krijumčarenja 22 kg marihuane

Granična policija BIH: Spriječen pokušaj krijumčarenja 22 kg marihuane


Slu
žbenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH otkrili su nagraničnom prijelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kg marihuanaNedozvoljenu supstancu prekograničnog prijelaza pokušao je prokrijumčariti albanski državljanin.

Dana 22.04.2018. godine u 3 sata ujutro na graničnom prijelazu Ivanica, između BiH i Republike Hrvatske pojavilo se vozilo marke “Renault Secenic”, registarskih oznaka Republike Albanije. U vozilu se nalazilo troje putnika, a vozilom je upravljao K.F. rođen 1988 godine, državljanin Republike Albanije.. Na osnovu izraženih sumnji vizuelnim pregledom vozila uočene su prepravke na dijelu poda iza vozačevog sjedišta, a radilo se o izrezanom podu ispod patosnica dimenzija 50×40 centimetara, koji je naknadno spajan silikonskom masom.

Budući na graničnom prijelazu Ivanica nije postojala specijalistička oprema za detaljn pregled vozila, isto je u pratnji upućeno na granični prijelaz Deleuša. Na ovom graničnom prijelazu je izvršen detaljan pregled vozila upotrebom specijalističke opreme “Buster i Endoscope”, koju je UIO i Graničnoj policiji BiH donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS. U spornom dijelu vozila uočeni su predmeti koji svojim izgledom podsjećaju na paketiče umotane u steč prozirnu foliju. Daljni rad na slučaju preuzeli su inspektori Granične policije BiH i u kritičnom dijelu vozila pronašli 22 pakovanja (cca 22 kg), zeljaste materije koja asocira na marihuanu. Sve aktivnosti na terenu provedene su u saradnji službenika Uprave za indirektno oporezivanje i Granične policije BiH. Protiv odgovornih lica biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u skladu sa zakonskim propisima, saopćeno je iz UIO BiH.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments