Nedjelja, 28 Novembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETObjavljen javni poziv za kreditiranje industrijskih projekata u FBiH

Objavljen javni poziv za kreditiranje industrijskih projekata u FBiH

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za kandidovanje projekata koji će se finansirati kreditom iz Trajnog revolving fonda kod Union banke.

Pravo učešća imaju privredna društva sa sjedištem u Federaciji BiH čija je primarna djelatnost metalna, elektro i automobilska industrija, industrija građevinskog materijala i nemetala, drvna, papirna i grafička industrija, proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće i hemijska, farmaceutska industrija i industrija gume i plastike, te da zapošljavaju najmanje 15 zaposlenika.

Najniži iznos kredita koji će biti dodijeljen je 100.000 KM, a najviši 900.000 maraka. Dodijeljena sredstva korisnici vraćaju u minimalno 24, a maksimalno u 60 jednakih mjesečnih anuiteta, s tim da se u broj anuiteta ne uračunava “grace” period. Početak povrata kredita, dinamika vraćanja, kao i drugi bitni elementi kredita bit će definisani ugovorom koji korisnik kredita sklapa sa bankom.

Javni poziv se vodi kao trajni otvoreni poziv, sa krajnjim rokom dostave do utroška sredstava, a najkasnije do dana usvajanja budžeta FBiH za 2019. godinu.

Svrha ovog javnog poziva je stvaranje povoljnijeg okruženja i poboljšanje uslova za poslovanje u svim dijelovima Federacije Bosne i Hercegovine.

Pozajmljivanje sredstava među ostalim vrši se u cilju stvaranja novih radnih mjesta, značajnog poboljšanja i modernizacije proizvodnje postojećih proizvoda, te širenja postojeće proizvodnje, izgradnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments