Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOdržana 19. sjednica Općinskog vijeća  Srebrenik

Održana 19. sjednica Općinskog vijeća  Srebrenik

Više nego obman dnevni red i prilično polemična vijećnička rasprava u najkraćem rezime je 19-te sjednice Općinskog vijeća  Srebrenik. Kao što se i očekivalo dosta oprečnih miščjenja izazvao je Izvještaj o izvršenju  Budzeta Općine Srebrenik , sa izvještajem trošenja budzetske rezerve , za period 01.01.do 31.12.2017.g.
Ističući da je budzet za proteklu kalendarsku godinu nerealno planiran , zbog čega je realizovan tek sa 9 miliona i 950 hiljada KM , u odnosu na prvobitno planiranih 13 miloina i 932 hiljade KM , vijećnici SDP-a nisu dali podršku ovom izvještaju ,koji je nakon opširne diskusije ipak većinom glasova i usvojen .
Uz izvještaj o izvrsenju općinskog bidzeta ,većinom glasova usvojeni su i Izvještaj o izvrsenom popisu sredstava,obaveza i potrazivanja Općine Srebrenik , zaključno sa 31.12.2017.g,kao i Prijedlog Odluke o utvrdjivanju godišnjeg obračuna općinskog budzeta za prtoteklu godinu. Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog Odluke o utvrdjivanju prosječne  konačne  gradjevinske cijene  jednog metra kvadratnog korisne stambene površine u iznosu od 800 KM .
Uz vijećničke sugestije usvojeni su u formi nacrta  programi rada Općinskog vijeća i Općinskog načelnika za 2018.g. ,kao i  Prijedlog Odluke o  dopuni Odluke o organizaciji i djelokrugu organa uprave Općine Srebrenik. Na sjednici je usvojen i Nacrt Odluke o uslovima i načinu držanja ku kućnih ljubimaca , načinu postupanja sa napuštenim i izgublljenim  životinjama i psima lutalicama na području Općine Srebrenik , arazmtran je i Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva za 2017 g.
Na danasnjoj sjednici OV Srebrenik izmedju ostalog razmatrana je i Informacija o stanju bezbjednosti na području ove Opčine  za proteklu godinu.U pogledu prijedloga vijećnika Mustafe Muratovica da se na dnevni red današnjeg zasijedanja uvrsti i Odluka o privremenom ukidanju finansiranja boračkih udruženja na ovom općinskom području iz općinskog budzeta , dok se ne utrvde sve činjenice  raspodjeli sredstava , odnosno koliko sredstava ide na finansiranje sekretara ,predsjednika i dopredsjednika , članova upravnih odbora i skupština udruženja,a koliko stvarno sredstava ide boračkoj populaciji, odlučeno je da se o ovoj problematici razmatra na posebnoj tematsakoj sjednici , koja će biti zakazana u narednom periodu.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments