Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPoziv bh. kompanijama za učešće na 4. Konferenciji "Njemačka inicijativa za pronalaženje...

Poziv bh. kompanijama za učešće na 4. Konferenciji “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana”

 

Nakon Minhena (2015.), Dortmunda (2016.) i Beograda (2017.), 4. konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” održat će se 19. juna u Frankfurtu na Maini.

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan je projekat njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnji i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK).  Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora .

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi :

U profilima 73 njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.

* svoju zainteresovanost za učešće u projektu bh. firme ostvaruju kroz popunjavanje prijavnog formulara, a rok za prijave je 12.4.2018. god.

* dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid, a koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine.

Bh. firme koje su se prepoznale kao potencijalni dobavljač nekih od 73 njemačke kompanije, prijavni formular mogu poslati na e-mail sanjin.purgic@ahk.ba .  Prijavni formula se popunjava na engleskom jeziku. U prijavnom formularu potrebno je naznačiti njemačke kompanije sa kojima bi voljeli voditi razgovore.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments