Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPredstavnici Medžlisa IZ Srebrenik porodici Tursunović donirali 3.000 KM

Predstavnici Medžlisa IZ Srebrenik porodici Tursunović donirali 3.000 KM

Predstavnici Medžlisa IZ Srebrenik, na čelu s glavnim imamom Refikom ef. Hodžićem, posjetili su teško bolesnu Nevzetu Tursunović iz Tinje Gornje i tom prilikom joj uručili novčanu donaciju u iznosu od 3.000 maraka.

Donirana sredstva, koja je obezbijedio Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ BiH, utrošit će se za obnovu u požaru uništene kuće. Članovi porodice Tursunović i predsjednik Odbora za obnovu kuće Šefket Musić izrazili su zahvalnosti Medžlisu IZ Srebrenik i Uredu za društvenu brigu Rijaseta na ovoj, za njih, vrijednoj donaciji koja će im pomoći da završe započete radove na obnovi kuće.

Nevzeta je samohrana majka 15-godišnje Emine, a krajem oktobra prošle godine zadesila ih je velika tragedija, kada je u velikom požaru skoro u potpunosti izgorjela njihova kuća. Prije nepune dvije godine, nakon duže bolesti, preminuo joj je muž Redžo, a i sama se već duže bori s karcinomom dojke. No, zahvaljujući dobrim ljudima, Nevzeta i njena kćerka u ovoj velikoj tragediji nisu ostale same. Samo dan nakon velikog požara Vijeće MZ Tinja Gornja, na čelu s predsjednikom Esedom Selimovićem, pokrenulo je veliku humanu akciju na prikupljanju dobrovoljnih priloga, zahvaljujući kojoj su se Nevzeta i njena kćerka već uselile u novu kuću.

Kako ističe Šefket Musić, koordinator velike humanitarne akcije, u izgradnju nove kuće do sada je uloženo oko 30.000 maraka. Uz mještane Tinje koji su donirali preko 7.000 maraka, ovu akciju su podržali i Općina Srebrenik, Mješovita srednja škola i Fahir Zukić  te firme “Herceg”, “Murex”, “Namještaj kod Kuma”, “Nirmex”, “Prosperitet”, “BH Legno” “Musto”, “Rajčanka”, “Šule” i brojni drugi drugi kolektivi i pojedinci. Nakon velikog požara mislila sam da više nikad neću imati vlastiti krov nad glavom, jer ja i moja kćerka preživljavamo od minimalne penzije. No, zahvaljujući dobrim ljudima, imamo novu kuću sa svim neophodnim namještajem o kojoj nismo mogle ni sanjati. Zato i ovom prilikom izražavam neizmjernu zahvalnost Medžlisu i svim ostalim donatorima koji su mi svojom plemenitošću osigurali krov nad glavom“, ističe Nevzeta.

Nakon što su završeni radovi na unutrašnjem uređenju, porodica Tursunović se krajem decembra uselila u novu kuću, a donacija Medžlisa IZ Srebrenik, kako ističe Nevzeta, omogućit će joj da nastavi radove na vanjskom uređenju obnovljene kuće.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments