Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETU pretresima lišeno slobode šest lica

U pretresima lišeno slobode šest lica

Postupajući po Operativnom planu u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, kao i naredbama za pretres od strane Kantonalnog suda  u Tuzli, službenici Uprava policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su dana 09. aprila 2018. godine  izvršili pretres na šest  lokacija na području TK-a,  od kojih su pet  lokacija na području Kalesije i jedna na području Grada Tuzle.

Cijeneći trenutnu bezbijednosnu situaciju na području Tuzlanskog kantona, koja se ogleda u povećanom broju saobraćajnih nezgoda, kao i pojačanoj frekvenciji saobraćaja, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a je u cilju podizanja stepena bezbijednosti na viši nivo, poduzela sinhornizovanu akciju „Lijevak“ na području kantona 06. aprila 2018. godine u vremenskom intervalu od 22,00 sati do 02,00 sati. Tokom akcije pojačana je kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na vožnju pod uticajem alkohola, kontrolu neregistrovanih vozila, vožnju bez položanog vozačkog ispita, te kontrolu sumnjivih i kriminalno aktivnih osoba.

Tokom navedene akcije kontrolisana su: 374 vozila, 374 vozača, 75 saputnika, 10 kriminalno aktivnih osoba, izvršen je 291 pregled vozila i osoba, alkotestirana su 323 vozača, iz saobraćaja su isključena 43 vozača, oduzeto je 10 predmeta, 8 osoba je lišeno slobode. Tokom akcije zadokumentovan je 61 prekršaj po ZOOBS-u BiH, od čega 49 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 12 ostalih prekršaja, zadokumentovano je i jedno krivično djelo otuđenja pmv.

Provodeći navedene aktivnosti, policijski službenici su oduzeli: 2 putnička motorna vozila, manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, jedan džoint, te 6 vozačkih dozvola.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments