Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Prvoj OŠ Srebrenik obilježen Međunarodni dan svjesnosti o autizmu

U Prvoj OŠ Srebrenik obilježen Međunarodni dan svjesnosti o autizmu

Danas je u prostorijama Prve osnovne škole Srebrenik održana centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu za područje srebreničke općine.

Učenicima i njihovim roditeljima obratio se Haris Mehmedović, direktor Prve osnovne škole Srebrenik, naglasivši da su se okupili kako bi osobama s autizmom pokazali da nisu sami i da ih prihvataju takvima kavi jesu te da ih podržavaju u njihovoj borbi s problemima s kojima se sučavaju u svakodnevnom životu.

Članovi hora, dramske i recitatorske sekcije priredili su bogat kulturno-zabavni program, a nakon toga održana je i radionica posvećena autizmu. Upriličena je i projekcija dokumentarnog filma koji govori o tome kako dijete s autizmom vidi sebe, a u cilju pružanja podrške osobama s autizmom u zrak su pušteni plavi baloni.

Učenicima s autizmom uručeni su prigodni paketići koje je osiguralo Udruženje „Ruke povjerenja“, a u sklopu obilježavanja ovog datuma članovi Sekcije za podrušku djeci s posebnim potrebama na gradskom šetalištu u Srebreniku građanima su dijelili prigodne brošure posvećene autizmu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments