Srijeda, 1 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Srebreniku obilježen Svjetski dan zdravlja

U Srebreniku obilježen Svjetski dan zdravlja

Nizom promotivnih akcija danas se širom svijeta obilježava 7. april, Svjetski dan zdravlja. Svjetski dan zdravlja je  prilika je da se ukaže i na potrebe izbjegavanja loših životnih navika kao što su pušenje, brza hrana, sjedalački način života i slično, te da se posvetimo zdravom načinu života koji podrazumijeva fizičku aktivnost, zdravu ishranu, izbjegavanje stresnih situacija i boravak u prirodi.

„Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja je “Univerzalna zdravstvena zaštita – Svuda i svako” koja znači da je svima dostupna zdravstvena zaštita bez nekih finansijskih utrošaka koji nažalost često osobe koje imaju obilne zdravstvene probleme dovode do siromaštva. Svjetski dan zdravlja na prigodan način je obilježen i u Srebreniku.

U sklopu obilježavanja ovog datuma, Udruženje dijabetičara i prijatelja „Plavi krug“ i Crveni krst Srebrenik na gradskom šetalištu u Srebreniku zajedno su organizirali promotivno-edukatvnu akciju. Na posebnom štandu u centru grada volonteri ovih udruženja građanima su besplatno kontrolisali nivo šećera u krvi i dijelili voće, a distribuirali su i prigodan edukativni materijal.

Prema riječima Mirze Glotića, predsjednika Udruženja dijabetičara i prijatelja „Plavi krug“, priliku da besplatno provjere nivo šećera u krvi iskoristilo je preko 100 građana ove općine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments