Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeNekategoriziranoSvečanom akademijom u JU Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik obilježena 41 godina srednjoškolskog...

Svečanom akademijom u JU Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik obilježena 41 godina srednjoškolskog obrazovanja na području općine Srebrenik

Svečanom akademijom upriličenoj povodom dana osnivanja MSŠ Srebrenik učenici i uposlenici ove obrazovne ustanove na prigodan način obilježili su četrdeset i jednu godinu srednjoškolskog obrazovanj a na području općine Srebrenik.

Podsjećajući na daleku 1977. godinu kada je odlukom tadašnje Skupštine opštine Srebrenik formirano istureno odjeljenje Ekonomske škole iz Brčkog, direktor MSŠ Srebrenik Safet Omerović je istakao da  u ovoj školi je odškolovano oko 30000 svršenih maturanata , srednjoškolaca i da će uskoro broj svršenih maturanata  dostići i broj stanovnika naše općine.

Trenutno u MSŠ Srebrenik nastavu pohađa 1030 učenika raspoređenih u 46 odjeljenja u okviru 15 obrazovnih profila trogodišnjeg i četverogodišnjeg obrazovanja i sa stotinu uposlenika ubraja se u red najvećih škola na području Tuzlanskog kantona.

Kroz sve ove godine postojanja i rada cilj svih uposlenika bio je podizanje kvaliteta nivoa obrazovanja. Direktor ove obrazovne ustanove Safet Omerović istakao je da je prioritet u narednom periodu izgradnja nove školske zgrade kako bi se omogućilo i funkcionalnije odvijanje nastave te povezivanje sa privrednim sektorom na području ove općine.

U povodu obilježavanja dana škole dodijeljene su prigodne zahvalnice i priznanja učenicima i profesorima za postignute rezultate u proteklom periodu, a upriličen je i prigodan kulturno-zabavni program.

Svecano obiljezen Dan Mjesovite srednje skole Srebrenik

Ucenici i uposlenici Mjesovite srednje skole Srebrenik danas su na prigodan nacin obilježili 41 godinu srednjoskolskog obrazovanja na podrucju ove opcine. Sa preko hiljadu ucenika i više od stotinu uposlenih ova obrazovna ustanova ubraja se u red najvecih srednjih skola na podrucju Tuzlanskog kantona , receno je na svecanoj akademiji uprilicenoj u povodu obiljezavanja dana ove skole.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Freitag, 20. April 2018

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments