Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeSPORTUEFA hvali Dijamanta: Svojoj ekipi dao razlog da sanjaju

UEFA hvali Dijamanta: Svojoj ekipi dao razlog da sanjaju

Roma je u utorak uvečer u pobjedi protiv Barcelone napravila jedan od najvećih povrataka u historiji Lige prvaka, a ključni čovjek u oba meča bio je kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko, piše na zvaničnoj stranici UEFA-e.

“Vučica” je sinoć sa 3:0 nadoknadila poraz iz Barcelone od 4:1 za domaćina i na taj način izborila svoje prvo polufinale u Ligi prvaka. Džeko je bio najbolji igrač na terenu, postigao je prvi gol na samom početku meča, a nad njim je napravljen i penal, koji je kasnije realizovao Daniele De Rossi za 2:0. Konačni rezultat u 82. minutu postavio je grčki defanzivac Konstantinos Manolas.

“Džeko je postigao mnogo važnih golova za Romu, ali je njegov (sinoćnji) doprinos bio ključan za ispisivanja nevjerovatnog poglavlja u historiji kluba iz Vječnoga grada. Prvo polufinale Lige prvaka je u najvećoj mjeri zasluga napadača koji je prvo svojoj ekipi dao razlog da sanjaju, a nakon toga izborio penal koji je te snove pretvorio u stvarnost”, napisano je u komentaru na Džekinu igru na stranici UEFA-e.

UEFA je podsjetila da je povratak Rome protiv Barcelone koji se odigrao utorak uvečer drugi najveći povratak u historiji Lige prvaka. Da ironija bude veća, najveći povratak pripada Barceloni od prošle godine kada je nadoknadila deficit od četiri gola iz prvog meča protiv PSG-a. Na Nou Campu je bilo 6:1 za domaći sastav.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments