Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETU BiH 70 posto registrovanih vozila ne zadovoljava kriterije tehničkog pregleda

U BiH 70 posto registrovanih vozila ne zadovoljava kriterije tehničkog pregleda

Predsjednik Udruženja Haris Muratović izjavio je Feni da je potrebno apelovati na vlasti da poduzmu dodatne mjere na otklanjanju neregularnosti na tehničkim pregledima vozila zbog zaštite sigurnosti i života građana.

Dodao je da je u dvije i po godine rada tog udruženja bilo i pozitivnih pomaka u aktivnostima s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH kao što je zabrana uvoza za vozila ispod Euro 4 norme, homologacija novih rezervnih dijelova, te oslobađanje od tehničkog pregleda za nova vozila u drugoj godini.

“Od inicijativa koje su u proceduri izdvojio bih onu za prijenosne registarske tablice i mogu reći da smo naišli na konstruktivan dijalog nadležnih ministarstava”, rekao je Muratović.

Također, naveo je i da su tražili da iz saobraćajnih dozvola bude izbačena godina proizvodnje i da bude upisivana modelska godina, te mogućnost registracije pick-up vozila na fizičke osobe.

Po podacima BIHAMK-a za 2017., više od 66 posto registrovanih vozila u Bosni i Hercegovini je starije od 18 godina, a više od 88 posto voznog parka je starije od 12 godina. (KLIX)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments