Nedjelja, 28 Novembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBosanci i Hercegovci u dijaspori do 24. jula mogu se registrovati za...

Bosanci i Hercegovci u dijaspori do 24. jula mogu se registrovati za glasanje na Općim izborima 2018

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić pozvao je državljane Bosne i Hercegovine u inostranstvu da se registruju za glasanje putem pošte do 24. jula i iskoriste svoje glasačko pravo na općim izborima.

– Glasovi građana Bosne i Hercegovine iz inostranstva nerijetko doprinose većoj zastupljenosti brojno manjinskih naroda u predstavničkim tijelima, te tu mislim na oba bh. entiteta. Oni doprinose većoj zastupljenosti i interesa povratnika, te usmjeravaju političke predstavnike da vode više računa o specifičnim potrebama dijaspore, izbjeglih i raseljenih lica – ističe Ramić.

Uslov za sve građane u dijaspori da zaprime u septembru na svoju adresu glasačke materijale jeste da se blagovremeno registruju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija ličnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe – prijavappp@izbori.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Građani u dijaspori se također za sva dodatna pojašnjenja i nedoumice građani iz dijaspore mogu obratiti Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica sa upitom na mail: press@fmroi.gov.ba, navodi se u saopštenju za javnost.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments