Home VIJESTI BIH I SVIJET Danas Referendum za opoziv načelnika općine Lukavac

Danas Referendum za opoziv načelnika općine Lukavac

0

Ukupno 44.264 osobe imaju pravo glasa na današnjem Referendumu za opoziv načelnika općine Lukavac. Putem pošte glasat će njih 128, a u odsustvu njih 70 glasača.

„Imenovana su 63 biračka odbora na 63 biračka mjesta gdje će građani Općine Lukavac izaći na ovaj referendum o opozivu i glasati. Referendumsko pitanje glasi: DA LI STE ZA OPOZIV NAČELNIKA OPĆINE LUKAVAC EDINA DELIĆA? Ponuđeni odgovori su DA i NE. U slučaju glasanja za DA, mandat načelnika Općine Lukavac prestaje, a u slučaju glasanja NE, načelnik ostaje u mandatu“, izjavio je Ermin Prijić, predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac.

Ukoliko Delić izgubi povjerenje građana, CIK će u roku od 60 dana zakazati i sprovesti vanredne izbore za načelnika. Ukoliko se većina građana općine Lukavac referendumom izjasni protiv opoziva, Edin Delić nastavit će obnašati funkciju načelnika Općine Lukavac.

Osam biračkih mjesta (13%) je kasnilo u otvaranju do 15 minuta i prema pravilima moraju produžiti svoj rad poslije 19:00 sati za period kašnjenja.

Koalicija poziva političke subjekte na poštovanje izborne šutnje, a građane i građanke ove opštine da izađu na opoziv, te da prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji ,,Pod lupom“ na broj telefona 080 05 05 05, saopšteno je iz Koalicije “Pod lupom” (RTV SLON)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here