Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKDom zdravlja Srebrenik: Uručeno rješenje o certifikaciji 18 timova porodične medicine

Dom zdravlja Srebrenik: Uručeno rješenje o certifikaciji 18 timova porodične medicine

Direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) doc.dr. Ahmed Novo posjetio je Dom zdravlja Srebrenik gdje je zamjeniku direktora ove ustanove prim.dr. Ešrefu Harčinoviću uručio rješenje o certifikaciji 18 timova porodične medicine.

Timovima dr. Belkise Joldić i dr. Emine Zahirović uz rješenje o certifikaciji dodijeljena su i rješenja o akreditaciji kao prvim timovima porodične medicine u FBiH koji su prošli kroz ovaj proces. Spomenuti timovi kroz akreditaciju su prošli u okviru projekta poboljšanje kvaliteta/akreditacije timova porodične/obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt) koji implementira ured SZO u BiH, a financijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

“Certifikacijom svih timova od kojih su dva prošla i zahtjevan proces akreditacije nivo zdravstvene zaštite podignut je na jedan značajno viši nivo, a posebno bitno je i to što se ovim stavlja i poseban akcenat na promociju zdravlja i koja se također diže na jedan viši nivo. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja to što su upravo naša dva tima prvi akreditirani timovi porodične medicine u FBiH”, kazao je prim.dr. Ešref Harčinović.

“Želim i da čestitam svim timovima na uspješnom ispunjavanju standarda za certifikaciju i akreditaciju, zahvalnost AKAZ-u na obavljenom procesu te Komisiji za kvalitet koja je uradila veliki dio posla”, dodao je prim.dr. Harčinović.

Certifikati i akreditacije predstavnicama i predstavnicima timovima porodične medicine biće dodijeljeni na prigodnoj ceremoniji koja će biti naknadno održana.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments