Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETMigranti spriječeni u blokadi bh. graničnog prelaza

Migranti spriječeni u blokadi bh. graničnog prelaza

Između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati saobraćaj preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u saradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju saobraćaja preko prijelaza.

– Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona –  rečeno je iz Granične policije.

Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u “nadležnosti resornih tijela BiH” te da nisu prešli granicu, prenosi BIRN.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments