Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOdržana 20. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik

Održana 20. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik

Četrnaest tačaka dnevnog reda i ne osobito zahtjevna problematika za razmatranje, karakteristika su, u najkraćem, 20. po redu održane sjednice Općinskog vijeća Srebrenik.

Ono što bi trebalo odrediti infrastrukturni i privredni razvoj ovog općinskog područja za duži vremenski period jeste i usvajanje Nacrta odluka o usvajanju i provođenju Zoning plana poslovne zone Tinja Gornja. Riječ je o strateškom dokumentu koji definiše sve buduće aktivnosti oko formiranja jedne od najznačajnijih poslovnih zona na području općine Srebrenik, što bi, prema riječima općinskog načelnika Nihada Omerovića, trebalo stvoriti bolje uslove za brži privredni razvoj ovog općinskog područja i privlačenje stranih investitora.

Bez rasprave jednoglasno je usvojen  Program rada Općinskog vijeća za 2018. godinu, dok je Program rada općinskog načelnika za tekuću godinu usvojen uz 16 glasova za i 4 glasa protiv vijećnika SDP-a. Na sjednici su usvojeni i izvještaji o radu i poslovanju JZU Dom zdravlja Srebrenik i JZU „Gradska apoteka“ Srebrenik za 2017. Godinu, Izvještaj o radu JU Centar za socijalni rad za 2017. Godinu s Programom rada za 2018. godinu, kao i izvještaji o radu JU „Dječije obdanište“ i JU Narodni univerzitet Srebrenik za prošlu godinu.

Odluka o utvrđivanju broja općinskih priznanja i stimulaitvnih mjera, koja će se dodijeliti u povodu 21. juna, Dana općine Srebrenik na svečanoj sjednici OV usvojena je u ponuđenom prijedlogu, prema riječima predsjedavajućeg OV Srebrenik dr. Ibrahima Zukića, uz zaključak da se oformi posebna komisija Općinskog vijeća koja će do kraja ove godine pripremiti novu odluku s jasno preciziranim kriterijima o dodjeli i broju priznanja i stimulaitnvih mjera za naredni period. S tim u vezi na predstojećoj svečanoj sjednici OV zaslužnim pojedincima i kolektivima bit će dodijeljene dvije plakete, tri povelje općine Srebrenik, dva priznanja za humnistu godinu, devet zahvalnica OV, sedam novčanih nagrada, te osam zahvalnica koje dodjeljuje općinski načelnik.

Vrijednost novčane nagrade iznosi 300 maraka. Sa 20 glasova Za i 5 suzdržanih, na sjednici je usvojen i Priejdlog rješenja o potvrđivanju rješenja OV o davanju saglasnosti UO JU Centar za socijalni rad Srebrenik za donošenje odluke o imenovanju direktora ovog centra, na što je naačelnik općine Srebrenik Nihad Omerović istakao da će iskoristiti sve pravne mehanizme kako bi se utvrdila zakonitost donesene odluke kao i zakonitost svih procedura u okviru izbora i imenovanja direktora i prijema zaposlenika u ovoj javnoj ustanovi.

20. SJEDNICA OV SREBRENIK

U Srebreniku odrzana 20-ta sjednica opcinskog vijeca.Razmatrano je 14 tacaka dnevnog reda. Uz izvjestaje o radu javnih ustanova,na sjednici je usvojen i Nacrt Zoning plana poslovne zone Tinja Gornja a koji bi trebao definisati privredni razvoj ove opcine za dugorocniji period.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Donnerstag, 10. Mai 2018

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments