Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Srebreniku je održana tribina SDA BiH

U Srebreniku je održana tribina SDA BiH

Pod sloganom “Snažna SDA – jača BiH”, proteklog vikenda u Srebreniku je održana tribina SDA BiH, na kojoj su o aktuelnom politiočkom trenutku u BiH govorili predstavnici najvišeg stranačkog rukovodstva.

Obraćajući se okupljenim članovima i simpatizerima, predsjednik OO SDA Srebrenik Osman Suljagić, naglasio je da svi moraju biti svjesni trenutka u kojem se nalaze, kao i uloge i značaj SDA,  od najnižeg lokalnog do najvišeg državnog nivoa, za očuvanje BiH.

Predsjednik Asocijacije mladih TK Midhat Čaušević, naglasio je da sve ono što se dešava  ovih dana, kada je riječ o udarimana na SDA, praktično je smišljen čin udara i  na državu  BiH, jer ciljano se, naglasio je Čausević, podriva temelj BiH.

Upućujući poruku da je sada više nego ikad potrebno unitarstranačko jedinstvo, jer je na političkoj sceni prisutan udar na SDA, kako bi se bošnjački korpus još više razjedinio, a samim time oslabila i državnost BiH, na skupu u Srebreniku govorili su Ismet Osmanovič, federalni poslanik SDA, Bego Gutić zamjenik predsjednika Povjereništva SDA TK-a, Amir Fazlić, predsjednik Povjereništva SDA TK-a  i Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH. Svi oni koji ovih dana vrše udare na SDA, istupaju iz stranke i formiraju nove polotičke blokove i partije, čine to iz svog ličnog interesa, ali SDA  je i prije u sličnim situacijama izlazila i postajala jača, rečeno je na skupu u Srebreniku.

Predstavnici najvišeg stranačkog rukovodstva sa skupa u Srebreniku uputili su poziov članstvu da sačuva stranačko jedinstvo, kao temelj očuvanja državnosti BiH, a da snagu SDA pokažu na predstojećim oktobarskim izborima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments