Održana 21. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik

0

Iako ne osobito obimnog dnevnog reda , 21.vijećničko zasjedanje u Srebreniku ,donijelo je prilično obimnu raspravu.

Raspravljao se Izvještaju o izvršenju Općinskog budzeta , sa izvještajem o troškovima tekuće budzetske rezerve, za prvo tromjesecčje ove godine , koji je u svojoj prihodovnoj strani ostvaren sa 2 .472.791,85 KM , dok su rashodi iznosili 1.941.531,17 KM. I ovog puta čuli su se komentari da je buzdet Općine Srebrenik za 2018.g. predimenzioniran i nerealno planiran , te da će , s obzorom na njegovu realizacijiu od tek 66% za prvo tromjesečje , teško biti ostvariv do kraja tekuće budzetske godine.

S tim u vezi , u svom izlaganju i načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović , naglasio je da će u okviru projekcija budžeta za 2019. godinu doći do značajnih korekcija , koje će se osobito odnositi na rashodovnui stranu općinskog proračuna.

Nakon opširne rasprave Izvještaj o izvršenju Općinskog budzeta za period 1.1.-31.3.2018.g. usvojen je većinom glasova uz suzdrzan stav kluba vijećnika SDP-a .Dosta polemičnu raspravu izazvao je i Nacrt Odluke o dodijeli priznanja i stimulativnih mjera općine Srebrenik ,koja će se zaslužnim pojedinicima i pravnim subjektima dodijeliti u povodu 21.juna Dana Općine Srebrenik. I ovog puta čula su se mišljenja da su pojedina priznanja devalivarana, da se ulgavnom radi o stranačkim kandidatima , te da bi što prije trebalo formirati novu komisiju za dodjelu priznanja   koja će uraditi jedinstvene i konkretne kriterije za dodijelu  općinskih priznanja i stimulativnih mjera  u narednom periodu.

Nakon vijećničke opširne diskusije i dosta upućenih replika, ovaj dokument u formi nacrta je i usvojen ,a kako je istako predsjedavajući OV Srebrenik Ibrahim Zukić  do narednog vijećnikog zasjedanja , kada ce  ovaj dokument u svojoj konačnoj formi prijedloga biti ponudjen na usvajanje. Na današnjoj sjednici večinmom glasova usvjen je i Izvještaj o radu i poslovanju JP Vodovod i kanalizacija “Srebrenik” za prošlu godinu, kao i izvještaj o radu JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik , te informacija o gazdovanju lovnim područjima Općine Srebrenik za 2017./18.g . Izvještaji o radu  JU “Sportsko-rekereativni centar ” Srebrenik i Općinskog sportskog saveza za 2017.godinu vraćeni su na doradu.

 

21. sjednica opcinskog vijeca Srebrenik

Opcinsko vijece Srebrenik usvojilo izvjestaj o izvrsenju budzeta Opcine Srebrenik za prvo tromjesjecje ove godine.Opcinski vijecnici podrzali i Nacrt Odluke o dodjeli priznanja i stimulativnih mjera Opcine Srebrenik, koja ce biti dodijeljena u povodu 21.juna Dana Opcine Srebrenik

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Samstag, 9. Juni 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime