Student iz Gradačca mogao bi uskoro na slobodu

Began Muhić, konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu, optimista je u pogledu rješavanja sudbine uhapšenog bh. studenta Selmira Mašetovića.

Konzul Muhić je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao je da je naredna sedmica ključna i da očekuje da će Mašetović biti pušten na slobodu.

“U ponedjeljak ili utorak će se održati glavno ročište, na kojem će se donijeti konačna odluka da li će se Selmir osloboditi ili će biti nastavljen postupak. Ja sam u svakom slučaju optimista. Očekujem da će Selmir na tom ročištu biti pušten iz pritvora da se brani sa slobode”, kazao je Muhić.

Prema najavama, advokatica Suhejla Husić-Demir je razgovarala s Mašetovićem, a jučer je održan i sastanak sa tužiocem.

“Trenutno nemam detalje ishoda tog sastanka, ali to neće mnogo promijeniti proces. Nadam se da će na kraju sve biti dobro po Mašetovića, i pored toga što je na samom startu Selmir davao neoprezne izjave”, dodao je konzul Muhić .

Podsjetimo, Selmir Mašetović (23) iz Gradačca uhapšen je 22. maja 2018. u turskoj provinciji Ušak gdje je studirao teologiju i pedagogiju na tamošnjem univerzitetu. Mašetovića se tereti da je povezan s pokretom Fethullaha Gulena kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu 2016.

Vijesti

Stay Connected

21,792FansLike
2,739FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe

Zadnje objave