Zbog sve učestalijih poskupljenja goriva u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i netransparentnosti razloga zbog kojih gorivo svako malo mijenja cijenu, izrevoltirani vozači u Tuzlanskom kantonu odlučili su se priključiti blokadi ključnih saobraćajnica i raskrsnica u državi.

Tako je tačno u 17:00 sati blokirana raskrsnica na Brčanskoj Malti u Tuzli, baš kao što su blokirani i putevi u Gračanici i na Previlama.

Jednosatna blokada saobraćaja odvija se i u Srebreniku i to na raskrsnici u centru grada.

Blokada je brzinom svjetlosti izazvala kolaps u saobraćaju. Na momente su propuštana samo vozila službi civilne zaštite poput hitne medicinske pomoći. Autobusi, kamioni, kao i druga motorna vozila stoje u dugim kolonama već više od 50 minuta.

Podsjećanja radi, akcija blokiranja saobraćajnica pokrenuta je putem društvenih mreža u više gradova Bosne i Hercegovine i to po uzoru na srbijansku akciju gdje su tamošnji vozači pored raskrsnica i regionalnih puteva, blokirali čak i autoputeve.

Inače, jednosatne spontane blokade najavljene su za svaki naredni dan od 17:00 sati dok vlasti ne počnu reagovati na zahtjeve stanovnika Bosne i Hercegovine.