Srebrena medalja zlatnog sjaja

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u Holandiji. Naši momci u finalnoj utakmici izgubili su od izuzetno jakih Iranaca. Tim povodom danas je na Međunarodnom aerodromu Tuzla, upriličen doček za naše „srebrene” odbojkaše.

Reprezentativce je među brojnim građanima dočekala i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, te predstavnici boračkih udruženja.
„Posebnu draž čini nam to što naše „srebrne” momke sa svjetskog prvenstva iz Holandije dočekujemo ovdje na Međunarodnom aerodromu Tuzla i što baš ovdje možemo upriličiti svečani doček. Danas se želim zahvaliti i čestitati svim igračima, stručnom štabu i inače svim osobama koje su pomogle ostvarivanje ovog izuzetno velikog sportskog postignuća. Imajući u vidu teške uslove u kojima rade naši odbojkaši, onda ovi rezultati još više dobivaju na značaju. Samim tim sigurno neću pogriješiti ako kažem da ovo srebro ima zlatni sjaj”, rekao je premijer Suljkanović.


„Ovo je najmanje što možemo uraditi, naosvajali su se oni medalja, želimo iskazati veliku zahvalnost našim odbojkašima za osvojeno drugo mjesto i srebrnu medalju” kazao je predsjednik Koordinacije boračkih saveza i udruženja TK Fahrudin Hasanović.
Sportisti su bili prijatno iznenađeni organiziranim dočekom.
„Ovo je za nas bilo možda i najteže finale, ali mislim da smo napravili veliki uspjeh. Znali smo da nas čeka težak put, jer smo imali problema o kojima ranije nismo željeli pričati kako se ne bi pomislilo da tražimo opravdanje” rekao je kapiten Sabahudin Delalić.
Ovaj sportski uspjeh je ponovo građanima Bosne i Hercegovine priuštio radost i opravdava povjerenje koje već godinama naši odbojkaši u sjedećoj odbojci zaslužuju svojom istrajnošću i sportskim žarom.
Podsjetimo Bosna i Hercegovina u sjedećoj odbojci osim tri titule prvaka svijeta (osvojene 2002., 2006. i 2014. godine) ima devet titula prvaka Evrope, dva zlata na Paraolimpijskim igrama, a zbirno ukupno 21 medalju, 14 zlatnih, 5 srebrnih i dvije bronze na velikim turnirima u ovom sportu.
„Zato našim srebrnim momcima, najtrofejnijim bh sportistima, još jednom upućujemo iskrene čestitke na još jednom sportskom podvigu. Podvigu kojim su još jednom potvrdili da su najbolji ambasadori naše zemlje”, zaključio je premijer Suljkanović

Vijesti

Stay Connected

21,792FansLike
2,739FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe

Zadnje objave