Uništeno 700 kilograma oduzetih opojnih droga

 

U pogonima Termoelektrane Gacko danas je uništeno više od 700 kilograma opojnih droga, od čega najviše marihuane, te amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga. Ulična vrijednost uništene opojne droge procjenjuje se na oko sedam miliona konvertibilnih maraka.

 

Oduzimanjem i uništavanjem opojnih droga smanjena je mogućnost da građani, a prevashodno najmlađa i najranjivija populacija, dođe u dodir sa opojnim drogama, te na taj način je ispunjen i jedan od opštih ciljeva koji se nalazi u Državnoj strategiji nadzora nad opojnim drogama, spriječavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u BiH 2018-2023.

 

Komisija za uništavanje opojnih droga Savjeta ministara BiH, u saradnji sa Odsjekom za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga Ministarstva bezbjednosti BiH, u posljednja tri mjeseca intenzivno je radila na prikupljanju i pripremi za uništavanje oduzetih opojnih droga koje su bile predmet rada policijskih i pravosudnih organa u BiH.

 

Veliki doprinos prilikom realizacije ovih aktivnosti dali su i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu koji su vršili obezbjeđenje i prevoz, kao i pripadnici Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja Federalne uprave policije koji su pružali stručnu podršku.

Također, ostvarena je izuzetno dobra saradnja sa rukovodstvom Termoelektrane Gacko koji su još jednom ustupili pogone i pružili pomoć prilikom uništavanja opojne droge.

Vijesti

Stay Connected

21,792FansLike
2,736FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe

Zadnje objave