Dječije obdanište Srebrenik – Otvoreno igralište „Rafa žirafa“

Radnici firmi „Glovis“ iz Zenice i „OKI-ons“ Srebrenik okončali su radove na izgradnji  savremenog dječijeg igrališta u prelijepo uređenom dvorištu JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Dječije obdanište“ Srebrenik.

U sklopu projekta pod nazivom „Rafa žirafa“, na uređenoj podlozi od specijalanog pijska i šljunka montirani su ljuljaške, kućice za igru, tobogani i ostali modulari za igru i zabavu mališana.

–„Ovim projektom naša ustanova nastavlja kontinuirane aktivnosti na poboljšanju uslova za realizaciju odgojno-obrazovnih sadržaja s najmlađom populacijom. Izgradnjom igrališta s najsavremenijim modularima posebno će se unaprijediti segment našeg rada usmjeren na tjelesni razvoj djece predškolskog uzrasta“, ističe Almedin Ibrišimović, direktor Dječijeg obdaništa.

U izgradnju Dječijeg igrališta uloženo je 13.000 maraka, od čega je 11.500 maraka donirala Raiffaisen banka BiH, a preostali iznos obezbijedilo je Dječije obdanište. U cilju poboljšanja uslova za boravak mališana, ističe Ibrišimović, nedavno je obavljena i temeljita rekonstrukcija unutrašnjosti zgrade, a nabavljeni su i novi namještaj, igračke, nastavni i didaktički materijal. U Dječijem obdaništu Srebrenik u prosjeku boravi oko 100 mališana raspoređenih u pet grupa od jasličkog do školskog uzrasta.