U Lisovićima održan memorijalni turnir u malom nogometu

Proteklog vikenda u MZ Lisovići održan je  memorijalni turnir na kome je uzelo učesće 10 ekipa sa područja općine Srebrenik i Tuzle.

Ovaj turnir je memorijalnog tipa,  posvećen  šehidima proteklog rata kao i poginulim rudarima u rudniku Dobrnja Jug 1990. godine.

Sve je proteklo u duhu fairplay  takmičenja gdje su se nadmetali uglavnom veoma mladi igrači. Prvo mjesto je osvoila ekipa JARANI, drugo mjesto Mladost Obodnica Avdibašici i treće ekipa Zahirovići. Najbolji golman je bio Muhamed Musić,  najboli strijelac Taletovic Nihad, a titulu  najboljeg igrača ponio je Joldić Armin.

I ovaj put turnir je bio izuzetno dobro posjećen uz dobru organizaciju domaćina. Turnir su otvorili predsjedavajući općinskog vijeća Srebrenik prim. dr. Ibrahim Zukić i Ševket Musić.  Generalni sponzor ovog događaja bio je  presjednik MZ Lisovići Fahir Zukić, a organizatori se zahvaljuju  donatorima: Općina Srebrenik i općinski načelnik dr. Nihad Omerović, Ševket Musić, prim. dr. Ibrahim Zukić, Mevludin Zukić,  Zukić Selvir, Ahmetovic Izudin,  kao i Sportskom savezu Općine Srebrenik.