U okviru OGUS-a sinoć održana 11. smotra folklora

Sinoć je u okviru manifestacije OGUS na ljetnoj pozornici Doma kulture u Srebreniku održana 11. smotra folklora Srebrenik 2018.

Nastupili su KUD Behar, Dubrave-Bosanska Gradiška, KUD Bosna , Omerbegovača – Brčko, KUD Bukinje, Tuzla, KUD Mula-Alija Sadiković Janja, KUD 27. juli Prokosovići i domaćin KUD Mehmed Ibrahimović Srebrenik.

Tradicionalna smotra koja se održava svake godine u okviru OGUS-a gdjeučestvuju KUD-ovi iz BiH i dijaspore. Tradicionalne igre naroda BiH, a bilo je igara iz regije (Slavonija, Srbija,Makedonija…)
Organizator je i ovog puta odradio odličan posao oko organizacije smotre, a događaju je prisustvovao i veliki broj građana Srebrenika i okoline.

Pokrovitelji ovogodišnjeg OGUS-a su općina Srebrenik i općinski načelnik dr. Nihad Omerović, Vlada TK i Turistička zajednica TK, a tehnički realizator je JU Centar za kulturu i informisanje.

KUD Mehmed Ibrahimović zahvaljuje se sponzorima koji su pomogli da se smotra folklora održi na zavidnom nivou: Fahir Zukić – Butro, dr. Ibrahim Zukić, Auto škola N-J, apoteka Mutapčić, cafe Čoko, Admir Husarić te niz drugih sponzora koji su pomogli da se ova smtra održi na zavidnom nivou.

Manifestacija OGUS nastavlja se večeras nastupom Plesne škole Rebus, također na ljetnoj pozornici Doma kulture u Srebreniku sa početkom od 20 sati, a ulaz je slobodan.