Real Madrid poslao ponudu za Miralema Pjanića

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ovog ljeta je meta raznih špekulacija oko toga da će napustiti Juventus. Pjanić je bio na meti Barcelone i Manchester Cityja, ali je Juve odbio da ga proda, no sada se u borbu za bh. veznjaka uključio i Real Madrid.

Barcelona je u nekoliko navrata pokušala ovog ljeta dovesti Pjanića u svoje redove, ali Katalonci na kraju nisu željeli platiti 80 miliona eura koliko su tražili u Juventusu. Nakon Barce interes za bh. igrača pokazao je i Manchester City, ali klub s Etihada nije poslao zvaničnu ponudu.

Kada se činilo da je sve završeno i da Pjanić ostaje u Juventusu jutros je Tuttosport objavio da je na adresu Stare dame stigla nova ponusa. Naime, Pjanića u svojim redovima želi vidjeti Real Madrid koji je spreman platiti oko 60 miliona eura za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Kraljevski klub je brzo djelovao i poslao ponudu za Pjanića, ali Juventus je ponovo odbio ponudu, te je i Realu poslao jasnu poruku da bh. igrač košta 80 miliona eura. Juve će sačekati kraj prelaznog roka, a ukoliko Pjanić ostane u Torinu onda će sa Starom damom potpisati novi ugovor.

Pjanić trenutno u Juventusu godišnje zarađuje 4,5 miliona eura, ali ukoliko produži ugovor do ljeta 2023. godine onda će dobiti povećanje plate, te će zarađivati dva miliona više.