U Sapni svečano otvorena novosagrađena sportska dvorana

U OŠ “Sapna” u Sapni svečano je otvorena novosagrađena sportska dvorana vrijedna preko 1,5 miliona maraka. Svečanost su uveličali predstavnici federalne i kantonalne zakonodavne i izvršne vlasti kao i brojni građani Sapne. Riječ je o jednom od najvažnijih infrastrukturnih objekata u ovom kraju, u čiju je izgradnju sredstva uložila i Vlada Tuzlanskog kantona. Izgradnja dvorane sa površinom od 1.615 kvadratnih metara sa 500 mjesta za sjedenje počela je 2008. godine, a u izgradnju je uloženo više od milion i po KM.

„Mada u ovakvim prilikama ne treba puno spominjati brojke vrijedno je kazati da je Vlada Tuzlanskog kantona iz kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava u 2018. godini za osnovnu školu „Sapna” Sapna izdvojila 28.000,00 KM, 22.000,00 KM za izgradnju tribina i potpornog zida i 6.000,00 KM za rekonstrukciju krova”, rekao je u pozdravnom govoru premijer Vlade TK Jakub Suljkanović te naglasio da je JU Osnovna škola „Sapna”, u okviru koje se nalazi sportska dvorana, jedna od šest škola na području Tuzlanskog kantona u kojima se provodi projekat toplifikacije i podizanje stepena energijske efikasnosti.
Premijer je kazao kako je uvjeren da će dvorana biti sastajalište građana, mjesto međusobnog druženja i održavanja brojnih turnira i mjesto gdje će budući talenti činiti prve korake u sportu.