Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,64 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 26.09.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalititetima BKC, Bukinje i Lukavac dok se na lokalitetima Skver, Živinice i Mobilna Kalesija nije mogao ocijeniti.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

 Požari

Grad Tuzla. VJ grada Tuzle imala je dvije intervencije na gašenju požara i to: divlja deponija smeća u Mramoru i nisko rastinje u ul. Mitra Trifunovića Uče.

 Zagađenje okoliša

Dana 26.09.2018.god. došlo je do pomora ribe na jezeru Modrac. Na lice mjesta izašli su vodoprivredni inspektori KUIP TK koji su uzeli uzorke za analizu, a privremeno je zatvorena i fabrika vode za vodosnabdijevanje Tuzle na Modracu.

 NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“ obavljao poslove na prikupljanja i uništavanja NUS-a na području općine Gračanica.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.