Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci imali četiri intervencije

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja TK, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata imale četiri intervencije na gašenju požara i to na području općine Gradačac gdje je u ulici Branilaca grada gorio dimnjak, zatim na području općine Lukavac gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i na području općine Kalesija gdje je došlo do požara na dimnjaku u naselju Vukovije Donje i požar u kurgu fabrike „Izazov“ gdje je gorio silos za piljevinu. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

 

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,19 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5 m3/s.

 

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

 

Kvalitet zraka:

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 09.09.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalititetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac dok se na lokalitetima Živinice i Mobilna Kalesija nije mogao ocijeniti.

 

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,651FollowersFollow
17,200SubscribersSubscribe

Zadnje objave