Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci imali pune ruke posla

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim tehničkih intervencija (7 tehničkih PVB Tuzla), su imale dvije intervencije na gašenju požara i to:

– PVJ Lukavac je imala intervenciju na gašenju požara na kiosku u naselju Gnojnica,

– PVJ Živinice je imala intervenciju na gašenju požara na divljoj deponiji smeća i niskom rastinju u borovoj šumi u naselju Kopjevići.

– PVB Tuzla je imala intervenciju na gašenju požara na niskom rastinju u naselju Sepetari.  Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,09 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 12.09.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalititetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac dok se na lokalitetima Živinice i Mobilna Kalesija nije mogao ocijeniti.

 

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

 NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.