Kantonalna uprava CZ TK –Vatrogasci imali pune ruke posla

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su imale pet intervencije na gašenju požara i to na području općine Srebrenik gdje je došlo do požara na poslovnom objektu i upravnoj zgradi firme Murex. Pomoć u gašenju požara pružale su i DVD Srebrenik, VJ Lukavac i vatrogasna jedinica Brčko Distrikta. Akcija gašenja požara je još uvijek u toku.

Osim toga na području općine Gradačac došlo je do požara niskog rastinja ukupne površine cca 80000 m2 na području MZ Tramošnica Donja, zatim na području općine Banovići u naselju Oskova gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i na području općine Gračanica gdje je u naselju Drafnići gorjelo drvo i naselju Donja Orahovica gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini. Požari na području općina Gradačac, Banovići i Gračanica su lokalizirani i ugašeni.

 

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,92 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

 

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.