Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili četiri požara

Vatrogasne jedinice na području TK osim nekoliko tehničkih imale su i četiri intervencije na gašenju požara i to: Općina Gradačac, Vatrogasna jedinica općine Gradačac imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Mionica gdje je gorjela štala. Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara divlje deponije smeća u naselju Svatovac. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Solina. Općina Živinice, Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je intervenciju na gašenju požara divlje deponije smeća u naselju Višća. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,86 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

 

NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“ nastavio sa aktivnostima prikupljanja i uništavanja NUS-a na području općine Banovići.