Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili požare u Gradačcu i Banovićima

Vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih imale su i tri  intervencije na gašenju požara i to: Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je jednu intervenciju na gašenju požara u selu Dijac gdje je gorjelo sijeno. Općina Gradačac, Varogasna jedinica općine Gradačac imala je dvije intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naselju Sibovac i pomoćni objekat (štala) u naselju Međeđa Gornja. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,60 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 27.09.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalititetima BKC, Bukinje i Lukavac dok se na lokalitetima Skver, Živinice i Mobilna Kalesija ne može ocijeniti.

Stanje na putevima

Šićki Brod-Srebrenik (Podpeć, Orlova Klisura)t

 M-1.8 Zbog izvođenja deminerskih radova danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Podpeć (Orlova Klisura).

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

 NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.