Kantonalna uprava CZ Tuzlanskog kantona – Vatorgasci imali pune ruke posla

Uprotekla 24 sata Vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih, imale su i   tri intervencije na gašenju požara i to: Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju gašenja požara na trafo-stanici u naselju Brigići. Općina Gračanica, Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je intervenciju gašenja požara na krovu privatnog stambenog objekta u naselju Pašalići. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju gašenja požara na dimnjaku privatnog stambenog objekta u naselju Grabovica. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,38 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je identičan. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s.

Kvalitet zraka:

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 31.08.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, dok se na loklitetima  Živinice, Mobilna: Kalesija ne može ocijeniti.

Kvalitet zraka za dan 01.09.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, dok se na loklitetima Živinice, Mobilna: Kalesija ne može ocijeniti.

Kvalitet zraka za dan 02.09.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, dok se na loklitetima Živinice, Mobilna: Kalesija ne može ocijeniti.