Svečano obilježena 27. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije

U organizaciji Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, u planinarskom domu „Lipici“ održana je svečana akademija kojom je na dostojan način obilježena 27. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije.

Podsjećajući na herojske dane otpora agresiji na BiH, Mujo Muratović, predsjednik Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, posebno je naglasio da su šestorica srebreničkih policajaca položili svoje živote u temelje suverene i nezavisne BiH, dok je 40 policajaca teže ili lakše ranjeno.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani Srebrenika, tadašnjeg Okruga Tuzla i cijele BiH na svečanosti su uručena prigodna priznanja i zahvlanice. U sklopu obilježavanja ove godišnjice, predstavnici općinskih vlasti, policijskih struktura i boračkih udruženja položili su cvijeće na spomen-ploču stradalim policajcima, centralno šehidsko spomen-obilježje i spomen-kostrunicu stradalim antifašistima u toku Drugog svjetskog rata.

Upriličeno je i druženje bivših i sadašnjih policajaca i njihovih gostiju, na kojem su evocirane uspomene na herojske dane otpora naroda ovog kraja agresiji na BiH.