Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” Zlatni septembar učinilo zlatnijim za mališane oboljele od raka

Udruženje “Srce za djecu” je uručilo veliku donaciju Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla povodom Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku.

Od prošle godine Udruženje surađuje sa UKC Tuzla i uspješno sprovodi projekat “Psihosocijalna podrška”, u okviru kojeg su obezbijedili psihologa koji radi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju sa djecom oboljelom od raka, majkama pratiljama i medicinskim osobljem te su obezbijedili roditeljski stan u blizini UKC koji je već pušten u funkciju i roditelji i djeca su ga počeli koristiti svakodnevno, na veliko zadovoljstvo osoblja UKC-a i Udruženja “Srce za djecu”.

Udruženje nastavlja pružati podršku djeci oboljeloj od raka i nastoji poboljšati uslove liječenja i njegov kvalitet udruživši svoje snage sa menadžementom UKC Tuzla i timom sa Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti. Zahvaljujući mnogim humanim građanima Bosne i Hercegovine, institucijama, kompanijama koje podržavaju rad Udruženja, te velikoj podršci bh.građana iz dijaspore, Udruženje je obezbijedilo veliku donaciju u vidu monitora za praćenje vitalnih funkcija u vrijednosti od 10 000 KM. Udruženje na ovaj način ima za cilj pružiti podršku djeci oboljeloj od raka i odjeljenjima na kojima se liječe. Tim Udruženja vjeruje u multidisciplinaran pristup liječenju djece oboljele od raka, a koji obuhvata kvalitetan odnos klinika – dijete – roditelj – udruženje roditelja.

“Vjerujemo da kada se svi udružimo možemo napraviti velike stvari i promjene na bolje. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa menadžmentom UKC Tuzla te sa menadžmentom Dječije klinike i Odjeljenja za hematologiju i onkologiju mi imamo priliku poboljšati uslove liječenja naše djece koja to zaista i zaslužuju. Danas smo pokušali da zlatni mjesec septembar, koji se u svijetu obilježava kao mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, učinimo još zlatnijim i sjajnijim i da ovom donacijom olakšamo našoj dječici njihov proces liječenja. Nastavljamo i dalje da se zajednički borimo, da udruženim snagama olakšamo svaki aspekt borbe naše najhrabrije djece, djece oboljele od raka “, rekao je direktor Udruženja, Fikret Kubat

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,671FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave