BIHAMK – Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano

Zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, savjetuje se pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju poziva se na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa, navodi BIHAMK u svom izvještaju

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.