Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,09 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 5 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova-Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Požari

Vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih i jednog kontejnera (PVB Tuzla) imale su i jednu intervenciju na gašenju požara i to :

– PVB Tuzla je imala intervenciju na gašenju požara na vikendici u naselju Šljivice. Požar je lokalizovan i ugašen.

NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“ vršio je izuzimanje NUS-a na području TK kantona.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.