Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,96 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 5 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova-Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Kvalitet zraka na području TK-a

Kvalitet zraka za dan 14.10.2018 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Živinice, Mobilna. Kvalitet zraka za dan 14.10.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac.

 

Požari

Vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih imale su i  intervenciju na gašenju požara i to :

VJ Tuzla je imala intervenciju u  mjestu Moluhe gdje je gorio pomoćni objekat. Požar ugašen.