Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,43 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

 

Kvalitet zraka na području TK-a

Kvalitet zraka za dan 02.10.2018 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Živinice, Mobilna. Kvalitet zraka za dan 02.10.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac

Požari

Vatrogasne jedinice na području TK osim nekoliko tehničkih imale su intervencije na gašenju požara i to:

Općina Živinice

03.10.2018godine Vatrogasna Jedinica Živinice imala je intervenciju  na gašenju požara koja je nastala na putničkom motornom vozilu u uluci Oslobodilačka, brzom intervencijom Vatrogasne jedinice Živinice vozilo je ugašeno u početnoj fazi .

NUS

Federalni timov Civilne zaštite Tuzla „B“ i Tuzla „A“ bili su uključeni u potragu za nestalom osobom na Prokoškom jezeru.

Ostalo

Dana 02.10.2018. u 1115  sati pripadnici GSS Tuzlanskog kantona Srebrenik uz podršku kolega GSS Zavidovići,GSS Žepče i GSS Sarajevo Novi Grad pronašli su nestalu osobu Ljubu Petrović u mjestu Breške. Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a TK i hitne pomoći, te je ista smještena u UKC Tuzla, na bolničko liječenje.