Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci imali dvije intervencije

Vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to :

– PVJ Živinice je imala intervenciju na gašenju požara na kontejneru u ul. Oslobođenja,

– PVJ Kalesija je imala intervenciju na gašenju požara na zapaljenom automobilu na lokalnom putu Kalesija – Gojčin.

Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

 Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,91 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 5 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova-Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 15.10.2018 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Živinice, Mobilna dok je na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac odgovarao kvalitetu čistog zraka.

 

NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“ vršio je izuzimanje NUS-a na području općine Gradačac.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.