Vozači oprez! Magla još uvijek smanjuje vidljivost

0
17

Magla još uvijek smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Doboj, Doboj-Tuzla, Konjic-Jablanica, Lašva-Travnik, Tuzla-Orašje i Bosanski Brod-Odžak. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Zbog sanacije kolovoza na izlaznoj traci naplatnog mjesta Kakanj I (Papratnica) na autoputu A-1, do sutra (21.10.2018.) do 12 sati, obustavljen je saobraćaj na ovom naplatnom mjestu. Mole se korisnici ovog izlaza sa autoputa da koriste alternativne izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko. Sanacioni radovi izvode se i na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, gdje se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno), obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: M-19.2 Kladanj-Vlasenica, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Teslić-Doboj, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanski BrodBosanska Gradiška i Bosanska Rača. Na ostalim  graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime