BIHAMK – Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Magla i dalje smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save, Drine, Vrbasa i Lašve.

Vozače pozivamo na opreznu vožnju i obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, skrećemo pažnju na sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Radovi na ugradnji brojača prometa izvode se danas na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres, u mjestu Poriče. Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-17 Mostar-Čapljina, M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11.