Jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu

Na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Doboj-Tuzla-Bijeljina, Olovo-Tuzla, Mostar-Čapljina, Livno-Kupres, Modriča-Gradačac i Prozor-Gornji Vakuf/uskoplje. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom Dana državnosti BiH na području FBiH, do sutra (26.11.) do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.