Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci PVJ Srebrenik ugasili požar na dimnjaku poslovnog objekta

Foto: Ilustracija

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih intervencija i zapaljenih kontejnera, imale su i intervencije na gašenju požara i to:

– PVJ Srebrenik je imala intervenciju na gašenju požara koji je zahvatio dimnjak i dio krova na objektu „Dom Smreka“ u naselju Ćehaje. Požar je ugašen.

 Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,31 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

 Kvalitet zraka na području TK

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 20.11.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice, dok se na lokalitetu Mobilna: Banovići ne može ocijeniti.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova – Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“  obavljao poslove preuzimanja i uništavanja NUS-a na području općina Lukavac i Gračanica.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ je obavljao poslove deminiranja na području općine Konjic (Hercegovačko – neretvanski kanton).