Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili tri požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice osim nekoliko tehničkih,  imale su i intervencije na gašenju požara i to:

Grad Tuzla

VJ Tuzla imala je intervenciju u  naselje Džokići gdje su gasili kuću.Požar ugašen.

Općina Živinice

VJ Živinice imala je intervenciju u  mjestu Suha gdje su gasili vikend objekat,zaustavljeno širenje požara na borovu šumu. Požar ugašen.

Općina Srebrenik

VJ Srebrenik imala je tri tehničke intervencije.

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,35 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 3cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

Kvalitet zraka Prema izvejštaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 27.11.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice dok se na lokalitetu Mobilna: Banovići nije mogao ocijeniti.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova – Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“  obavljao poslove preuzimanja i uništavanja NUS-a na području općine Gradačac i Odžak.