Obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva danas do 17 sati

Obustava saobraćaja aktuelna je danas do 17 sati na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Podsjećamo da je zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojnosaobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Pojačan promet vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prelazima Bosanski BrodBosanska GradiškaDonja Gradina i Bosanska Kostajnica, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.