Održana svečana sjednica OV Srebrenik

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća , u prisustvu predstavnike Vlade TK-a , boračkih udruženja , javnog i političkog živbota Općine Srebrenik , vjerskih institucija i privrdenih društava i na području ove općine obilježen je 25. Novembar Dan državnosti BiH.

Referafrat u povodu jednog od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj istoriji BiH podnio je načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović , naglasivši da je 25.novembar 1943.g i  prvo  zasijedanje ZVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu , datum koji je  potvrdio opstojnost BiH kao države i definisao njenu nacionalnu strukturu. Čuvena izreka „Ni Srpska , ni Hrvatska , ni Muslimanska (Bošnjačka) , već i Srpska i Hrvatska i Muslimanska(Bošnjačka) „ je ono štro predstavlja BiH onkavom kakvom ona uistinu i jeste , istakao je u svom obraćanjau Omerović. Te izreke i tih temelja koji su 25.novembra 1943.g. na prvom zasijedanju ZAVNOBIH-a , ugradjeni u opstojnost BiH moramo itekako biti svjesni i danas ,ukoliko želimo prosperiteniju budnjost svih gradjana BiH , poručio je u svom obraćanju načelnik Općčine Srebrenik Nihad Omerović .

Čestitke u povodu Dana drzavnosti B iH  gradjanima Općne Srebrenik , Tuzlanskog kantona i cijele BiH  , sa svečane sjednice Općinskog vijeća u Srebreniku  uputli su i premijer Vlade TK-a Jakub Suljkanović i dopredsjedavajući OV Srebrenik Edis Kavgić , a u ime boračkih udruženja oibratili su se Emir Sofić , sekretar OBDOR 1992./95.g. Srebrenik i Fahrudin Salihbašić  predstravbnik SABNOR-a Srebrenik .

U znak sjećanja na one koji su za odbranu BiH položili svoje živote delegacije  Vlade TK-a ,Općine Srebrenik  boračkih udruženja i vjerskih zajednica svbečano su položili cvijeća na centralnom spomen obilježju borcima plaim u odbrambeno –oslobodilačćkom ratu 1992-1995. G u BiH , te spomen kosturnici borcaima palim u NOAR-u 1941.-1945.g. Svbečanuu sjednicu OV Srebrenik prigodnim kulturno-zabavnim programom upotpunili su i učenici Druge OŠ Srebrenik.

Svecana sjednica Opcinskog vijeca Srebrenik u povodu dana drzavnosti BiH

Svecana sjednica Opcinskog vijeca Srebrenik u povodu obiljezavanja 25.novembra, Dana drzavnosti Bosne i Hercegovine

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Sonntag, 25. November 2018