Takmičari KBS ”Sinbra“ Tuzla ostvarili odlične rezultate na prvenstvu BiH

U subotu 17.11.2018. godine je u sportskoj dvorani „Borik“ u Banjoj Luci održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu za uzrast kadeta, juniora, i mlađih seniora U-21, kao i Para Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom.

Na prvenstvu je učestvovalo 457 takmičara iz 92 kluba sa prostora čitave Bosne i Hercegovine.

Državno prvenstvo je bilo izbornog karaktera za nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku krajem mjeseca novembra(najbolja tri prvoplasirana takmičara po kategoriji), kao i za Evropsko prvenstvo u karateu koje će se u Danskoj održati u februaru naredne godine.

Takmičari Kluba borilačkih sportova „Tuzla-Sinbra“ su ostvarili odlične rezultate, i na najbolji način predstavili Tuzlu i tuzlanski karate.

Prvaci Bosne i Hercegovine su postali:

  1. Azra Bašić u kategoriji djevojke borbe U-21 -61kg
  2. Emina Abdulić u kategoriji juniorke borbe -48kg
  3. Boris Kasumović u kategoriji kate osobe sa intelektualnim smetnjama

Viceprvaci Bosne i Hercegovine su postali:

  1. Belma Omerović, borbe djevojke U-21 -68kg
  2. Edis Kasumović, kate osobe sa intelektualnim smetnjama

Treće mjesto i bronzanu medalju na prvenstvu Bosne i Hercegovine je osvojila Dina Mahmud u kategoriji borbe djevojke U-21 -68kg.

Na ovaj način navedeni takmičari su ostvarili pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore, i U-21 u Dubrovniku i ušli u uži izbor selektora za nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Takmičare u Banja Luci su predvodili treneri Fikret Selman i Una Selman Žilić.

Nakon odličnih rezultata koje su postigli naši kadeti, juniori i mlađi seniori na Državnom prvenstvu u Banja Luci, danas su najmlađi takmičeri kluba nastupili na 19 međunarodnom karate turniru u Doboju. Učešće je uzelo 604 takmičara iz 4 zemlje regiona. Osvojene su 4 zlatne i 1 srebrena medalja i 1 bronzana medalja.
Zlatne medalje su osvojili:
1. Emili Suljić, borbe 11 godina +44 kg
2. Irna Mujanović, borbe 12 godina -45 kg
3. Nedim Osmanbegović, borbe 10 godina -40 kg
4. Loren Šarić, borbe 12 godina -42 kg
Srebrenom medaljom se okitio Alan Suljić, kate dječaci 9 godina dok je Loren Šarić bio bronzani u borbama 13 godina -40 kg.