Učesnici “Marša mira Potočari-Vukovar 2018” stigli u Srebrenik

Učesnici drugog “Marša mira Potočari – Vukovar 2018” koji su u nedjelju krenuli iz Memorijalnog centra Potočari, nakon Sapne, Kalesije i Tuzle danas u popodnevnim satima stigli su u Srebrenik. Polaganjem cvijeća na centralni šehidski spomenik u Srebreniku odali su dužnu počast stradalim braniteljima u proteklom ratu u BiH, a nakon toga u Domu kulture u Srebreniku održana je prigodna svečana akademija.

O simbolici i značaju Marša mira na svečanoj akademiji su govorili Edis Kavgić, dopredsjedavajući OV Srebrenik, Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih udurženja TK, Zulfo Salihović, predsjednik Organizacionog odobra Marša mira, Hamdija Fejzović, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, Muhamed Jašarević, šef Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Srebrenik, Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK, Rešid Dervišević, jedan od učesnika Marša Mira, te Emir Sofić, sekretar OBDOR-a Srebrenik.

Učesnici Marša mira večeras će prenoćiti u Srebreniku, a naredno odredište bit će im Gradačac.  Pod motom “Da se zločin više nikad, nigdje i nikome ne ponovi“ iz Memorijalnog centra Potočari oko 30-tak učesnika „Marša mira“ krenulo je 11. Novembra. Za sedam dana pješačenja, učesnici Marša mira preći će oko 340 kilometara. U Vukovar bi trebali stići 18. novembra.